Süper Lig’de pazar günü Bornova Stadı’nda oynanacak GençlerbirliÄŸi maçında taraftarlarıyla buluÅŸmaya hazırlanan Göztepe’de kıran kırana bir forma savaşı yaÅŸanıyor.
Süper Lig‘de Trabzonspor ve Osmanlıspor karşılaÅŸmalarında sergilediÄŸi futbolla camiaya umut veren Göztepeliler, sakatlığı yüzünden 3 haftadır takımdan uzak kalan kanat oyuncusu Yoan Gouffran ve sol arka adalesindeki ödem nedeniyle Osmanlıspor deplasmanına götürülmeyen golcü Nabil Ghilas’ın iyileÅŸmesi hücum hattında alternatifleri artırdı.
Son transfer stoper Milos Kosanovic’in hazır duruma gelmesiyle de savunmadaki rekabet kızışırken, Göztepe teknik direktör Tamer Tuna‘yı kadro seçiminde tatlı bir telaÅŸ sardı. Gouffran’ın yerine görev yapan Tayfur’dan son 2 maçta müthiÅŸ verim alan Tuna’nın genç futbolcuyu GençlerbirliÄŸi karşısında yine on birde oynatacağı, Gouffran’ı ise maçın gidiÅŸatına göre oyuna dahil edeceÄŸi öğrenildi.
Teknik direktör Tamer Tuna’nın, önemli kozlarından Ghilas’a yer açabilmek için tek ön liberolu sisteme dönüp, Osmanlıspor deplasmanında orta alanda birlikte oynattığı Rotman ya da Selçuk’tan birini kulübeye çekeceÄŸi ifade edildi. GençlerbirliÄŸi karşılaÅŸmasına ileride Jahovic-Ghilas ikilisi ile baÅŸlamayı planlayan teknik adamın defans kurgusunu bozması beklenmiyor. Kaleyi yine Beto’ya emanet edecek Tuna’nın, Sabri, Peybernes, Kadu ve Traore geri dörtlüsüyle sahaya çıkacağı belirtildi. SaÄŸ ayak tarak kemiÄŸinde stres kırığı olan forvet Ömer ÅžiÅŸmanoÄŸlu’nun ise 1 hafta sonra takımla çalışmalara baÅŸlayacağı, oyuncunun 7’inci haftadaki Medipol BaÅŸakÅŸehir müsabakasına kadar hazır olacağı belirtildi. Herkesin özveriyle çalıştığını söyleyen Tamer Tuna, “Kaliteli bir oyuncu grubuna sahibiz. Herkes görev yapabilmek için canla baÅŸla mücadele ediyor. Takımdaki rekabet baÅŸarıyı getirecek” diye konuÅŸtu.
Göztepe’de Gelenek Bozulmadı “30 Dakikada Biletler Bitti”
Geçin sezondan kalan iki maçlık seyircisiz oynama cezası biten Göztepe’nin taraftarıyla kucaklaÅŸacağı GençlerbirliÄŸi karşılaÅŸmasının bugün saat 12.30’da satışa çıkan biletleri yarım saatte tükendi. Takımlarını ilk kez Süper Lig’de izleyecek futbolseverlerin 200 TL’den satılan VIP, 100 TL olarak belirlenen numaralı ve 15 TL’den satışa çıkan kuzey kale arkası biletlerini kapıştığı ifade edildi. Geçen sezon EskiÅŸehirspor ile Antalya’da oynanan TFF 1’inci Lig finalinde çıkan olaylar nedeniyle Fenerbahçe ve Trabzonspor müsabakalarınde takımlarını yalnız bırakan sarı kırmızılıların tribünde görsel ÅŸov yapacağı öğrenildi.
Leave us a reply