No image

TFF 1. Lig’de 12 golle ÅŸu anda krallık tacını takan Göztepeli Adis Jahovic ile 11 golle onu izleyen Balıkesirli Bekamenga’nın karşı karşıya geleceÄŸi zorlu mücadele nefesleri kesecek.

TFF 1. Lig‘de 13 Åžubat Pazartesi günü saat 18:30’da Bornova DoÄŸanlar Stadı‘nda oynanacak olan Göztepe ve Balıkesirspor maçı kralların savaşına sahne olacak. Süper Lig‘i hedefleyen GözGöz‘ün yerini koruma iddiası ile Ege derbisini “kader maçı” olarak belirleyen kırmızı beyazlı ekibin mutlak 3 puan hesapları yapması maçın heyecanını ikiye katlarken, 2 takımın da gol silahı olan oyuncuların krallığa koÅŸması, müthiÅŸ bir rekabeti de ortaya koyuyor.

Adis Jahovic mi? Bekamenga mı?

Gol krallığı yarışında Bolusporlu Poepon ile birlikte 12 golle ilk sırada yer alan Göztepe’nin baÅŸarılı Makedon golcüsü Adis Jahovic ve 11 golle yarışta 2. sırada yer alan Balıkesirli Bekamenga, Ege derbisinde kozlarını paylaÅŸacak. Jahovic ve Bekamenga golleriyle olduÄŸu kadar asistleriyle de takımlarını sırtlıyor. Göztepeli  Adis Jahovic 12 golün yanı sıra 4 asist yaparken, Balıkesirli Bekamenga ise 11 golün dışında 2 de asist yaptı.

Forvetler Savaşı

Ä°ki Ege ekibi aynı zamanda en iyi hücum hattına da sahip. Göztepe, 12 gollü Jahovic, 7 gol atan Umut Nayir ve 5 gollü Halil Akbunar ile ligin en verimli hücum hattını barındırıyor. Balıkesirspor’da ise 11 golle Bekamenga’nın yanı sıra 5 gol atan sürpriz golcü Ä°shak ve 4 gollü Burak Çalık üçlüsüyle Göztepe ve EskiÅŸehirspor’un ardından ligin en iyi hücumcularına sahip takımlar arasında üçüncü sırayı aldı.

Adis Jahovic Boş Geçmiyor

Göztepe’nin sezon başında renklerine baÄŸladığı Adis Jahovic, sarı-kırmızılı ekibin gol yükünü çekiyor. Ligde 16 maçta rakip filelere gönderdiÄŸi 12 gol ve 4 asistle, Göztepe tarihinin en golcü yabancı oyuncusu olan Makedon futbolcu son 4 maçtır rakip aÄŸları boÅŸ geçmiyor. Adis, üst üste Samsunspor, Denizli, G.Antep BÅžB ve Altınordu maçlarında birer gol atarken, Göz-Göz bu maçlardan ikisini kazanıp, birinde sahadan beraberlikle ayrıldı.

Gol Atmak Ä°stiyor

Balıkesirspor’da 18 maça çıkan Bekamenga 11 gole ulaşırken son maçlarda gol orucuna girdi, son 9 maçta sadece 1 gol attı. Son iki maçta golü olmayan ve Göztepe’ye ilk yarıdaki maçta 2 gol birden atan Kamerunlu Ä°zmir ekibinin aÄŸlarını yine boÅŸ geçmek istemiyor.

Göztepelilere Müjde

TFF 1. Lig’de ÅŸampiyonluk mücadelesi veren, ancak bu ligdeki diÄŸer takımlara göre bilet fiyatlarını yüksek tutan Göz Göz’e, taraftarların gösterdiÄŸi tepkiyi Yeni Asır gündeme getirmiÅŸti. Bu sese kulak veren Göztepe yönetimi pazartesi günkü Balıkesirspor maçının bilet fiyatı, bir önceki maça göre yüzde 30 ucuzlattı. Ä°ndirimde, Balıkesirspor maçının 14 Åžubat Sevgililer Günü’nden bir gün önce oynanacak olması da etkili oldu. Bu maçta en pahalı bilet 50 lira, en ucuzu ise 10 lira oldu. Yönetim, VIP bileti 70 liradan 50 liraya, numaralı tribünü 40 liradan 25 liraya, maraton tribününü 21 liradan 15 liraya, kale arkası tribününü 16 liradan 10 liraya indirdi. DoÄŸanlar Stadı’nda ilk yarıda ortalama 4 bin kiÅŸiye oynayan Göztepe indirimle tribünleri tamamen doldurmayı hedefliyor


Share Now

Related Post

Leave us a reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.