No image

Katıldığı sosyal sorumluluk projeleri ile gönülleri fetheden Göztepe, bu kez de Özel Olimpiyatlar Türkiye ile işbirliği anlaşması imzaladı.

İzmir’in köklü kulüplerinden Göztepe, Özel Olimpiyatlar Türkiye ile işbirliği anlaşması imzaladı. Anlaşmaya göre Özel Olimpiyatlar Türkiye tarafından gerçekleştirilen, “Dilek Sabancı Karma Futbol Projesi” kapsamında, zihinsel engelli bireyler ve Göztepe altyapı sporcularının katılımları ile kurulacak 9 karma futbol takımı ile antrenman ve turnuvalar süresince oyuncuların birbirlerini tanımalarına, arkadaşlık kurmalarına ve temelde birbirinden farkları olmadığını yaşayarak öğrenmelerine fırsat verilecek.

Özel Olimpiyatlar Türkiye Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Civelek ve Göztepe Başkanı Mehmet Sepil’in imzaladığı işbirliği anlaşması sonrası Başkan Civelek, “Temel amacımız, toplumda zihinsel engelli bireylere karşı ön yargının kırılmasıdır. Bunun için de sporu bir araç olarak kullanarak zihinsel engelli bireylerin sosyal hayata katılımlarını sağlamayı hedefliyoruz. Göztepe Spor Kulübü’ne ve yetkililerine bize gösterdikleri ilgi ve iş birlikçi yaklaşımları için teşekkür ediyoruz” ifadelerini kullandı.

Göztepe Başkanı Mehmet Sepil ise zihinsel engelli sporcuların toplumla ilişkilerini kuvvetlendirmeyi amaçlayan projenin bir parçası olmaktan duydukları mutluluğu dile getirdi.

Özel Olimpiyatlar Türkiye tarafından gerçekleştirilen “Dilek Sabancı Karma Futbol Projesi” kapsamında, zihinsel engelli bireyler ve Göztepe altyapı sporcularının katılımları ile kurulacak 9 karma futbol takımı ile antrenman ve turnuvalar süresince oyuncuların birbirlerini tanımalarına, arkadaşlık kurmalarına ve temelde birbirinden farkları olmadığını yaşayarak öğrenmelerine fırsat verilecek. Yürütülecek olan projeye İzmir’de bulunan 54 özel sporcu ile Göztepe altyapısından 32 futbolcu katılacak.

Göztepe

Göztepe


Share Now

Related Post

Leave us a reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.